Direktlänk till inlägg 21 januari 2010

5 snabba efter Liverpool-Tottenham 2-0

Av Costanza - 21 januari 2010 11:25


 

Vad tyckte du om matchen?

 

Jag kände mig positivt överraskad av Liverpools första halvlek där de visade bättre vilja än vad de gjort på ett bra tag. Tottenhams i vanliga fall flytande spel stoppades av ett intesivt presspel av Pool och de tvingades till svåra lösningar som bara gick hem en gång under halvleken då Modric blev frispelad men fick bollen lite, lite för långt ifrån sig och avslutet var rätt tamt. Pools mål var hyfsat snyggt men förutom målet så bjöds vi på rätt lite fotbollsgodis så efter halvtid var jag lite missnöjd med matchen som jag förväntat mig så mycket av.


Andra halvlek hade en rätt väntad matchbild där matchen öppnades upp och resulterade i ett större bollinnehav för Spurs och ett större antal målchanser för båda lagen. Ett par mysko byten av Redknapp gjorde så att laget tappade spelet och sista kvarten var det faktiskt Liverpool som pressade tillbaka Spurs. Min känsla efter matchen var att det var hyfsat rättvist med en Liverpool vinst även fast det inte hade varit något rån om Tottenham tagit en poäng.


 Spurs får nu se till att bryta ihop och komma igen snabbt för de andra lagen kommer inte vänta in Spurs i jakten på den gyllene CL-platsen.


Vad saknades i Tottenhams spel?


Jag kände att en kille som Aaron Lennon (borta två veckor till) hade varit nyttig i en match som denna. Kanske inte främst för att han är bättre än någon av de andra yttrarna utan snarare för att han har en annan spelstil än de yttrar som representerade Spurs igår.


Både Modric och Kranjcar är fantastiska spelare men eftersom de gärna vill vara delaktiga i spelet så dras de in mot mitten och just i den här matchen hade Pool täppt till varenda liten centimeter som gick att hitta i den centrala delen av planen vilket gjorde att de båda kroaterna inte kom någon vart. På kanterna fanns dock desto mer ytor och jag tror att Insua hade fått en väldigt svettig afton mot Lennon om den unge engelsmannen startat.


Är problemen över för Liverpool?


Nej, inte på långa vägar. Det finns så många strukturella fel som begåtts i klubben som inte ändras på en match. Spelet är fortfarande rätt hackigt och utan den vassa inställningen de visade idag är det ett mittenlag.


Dock ska man komma ihåg att en av styrkorna med Liverpool förra säsongen var att de alltid spelade med en stor portion av passion och kan de fortsätta att kämpa som vildar så finns en chans att nå fjärdeplatsen. Om det kommer spela ut några lag på vägen dit? Troligtvis inte.


Gareth Bale, jättetalangen som aldrig riktigt slagit igenom, vad saknas för tillfället i hans spel?


Bale blev lite väl hypad då han gick till Tottenham vilket kan ha bromsat hans utveckling då det blev lite väl stor press på honom. Walesarens start i Spurs var också rätt olycklig då han på sina första 24 matcher inte lyckades vara på den vinnande sidan en enda gång. Ingen självförtoendeboost direkt. 


Bale har en bra touch och en duglig vänsterfot men det känns som han spelar utan självförtroende på planen vilket gör att han tar onödiga felbeslut. Tiden talar dock för unge Bale och det är möjligt att han tar stora kliv kommande säsonger men jag tvivlar faktiskt på att vi någonsin kommer nämna ordet ”världsklass” då vi ska beskriva Bale.


Greken Kyrgiakos känns rätt instabil, din syn på honom?


Kyrgiakos är risig. Riktigt risig. Har två styrkor, den ena att han är bra på huvudet och den andra att han spelar fult.  Att han spelar fult är inte en självklar styrka då det känns som han lika gärna skulle kunna dra på sig onödiga straffar, frisparkar eller gula/röda kort.


Svagheterna är desto fler. Svagt passningsspel, bedrövligt många felbeslut med bollen, ganska långsam, missar i positionsspelet är bara några uppenbara svagheter som den långhårige greken visar upp varje gång han äntrar planen.


Nu kostade ju inte Kyrgiakos några stor pengar men det gör inte Glenn Hysen heller och han skulle kunna göra ett minst lika bra jobb i dagens läge…

 
 
Ingen bild

Stekarn

23 januari 2010 11:05



Lite onyanserat referat faktiskt tycker en kille som såg hela matchen. Folk som såg matchen var nog ganska överens om att segern var väldigt rättvis!Lucas (jag vet att jag inte har sagt detta många gånger) och Mascherano åt upp Modric och Kranjcar som lördagsgodis för ett hungrigt barn. Tottenhams taktik gick ju ut på att slå långbollar på Crouch och det känns som att liverpool genomskådade detta hur lätt som helst. Tottenham skapade ju knappt en riktigt målchans på hela matchen och personligt anser jag att det borde ha varit 3 eller 4-0 om inte kuyt sumpat sina jättelägen. Costanza måste nog shapa up sina analyser lite:) En förklaring kan dock vara att Costanza faktiskt inte gillar liverpool särskilt mycket, i ärlighetens namn!

/Stekarn

 
Ingen bild

Costanza

23 januari 2010 22:50

Haha, känns snarare som att stekarn är ett hyfsat stort Liverpool-fan :) Spurs taktik var knappast att slå långbollar på Crouch utan det var snarare en konsekvens av Pools intensiva press på bollhållare. Spurs hade ett mål felaktigt bortdömt och i ärlighetens namn var det ju först då Spurs satsade allt framåt som Pool verkligen skapade något. Med det sagt så tycker jag som jag även skrev tidigare att the reds vinst var rättvis. /the one and only Costanza

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Costanza - 29 januari 2010 10:33

Hejsan! Bloggen har flyttats till http://blogg.aftonbladet.se/pl Mvh/Costanza ...

Av Costanza - 28 januari 2010 23:42

Om Robinhos flytt till Santos Nu är det klart, Robinho får en tidig sommarsemester. Jag är medveten om att han kanske kommer behöva spela lite fotboll då och då under den sex månader långa period som han kommer tillbringa i Santos. Mer än i C...

Av Costanza - 28 januari 2010 20:49

  Lördag 16.00   Birmingham-Tottenham (sänds på Canal+ Sport 2)   Tips: X   Fulham-Aston Villa (sänds på Canal+ Sport extra)   Tips: X   Hull-Wolves   Tips: 1   Liverpool-Bolton (sänds på Canal+ Sport 1)   T...

Av Costanza - 28 januari 2010 16:49

Sky kommer i april lansera deras nya 3D kanal där man kommer kunna se fotbollsmatcher i 3D och redan på söndag kommer 9 utvalda pubar sända matchen Arsenal-United i 3D. Min spontana reaktion är att detta är hur kul som helst. Har sett rätt må...

Av Costanza - 28 januari 2010 14:42

  Stryktipset 128 rader   1. Liverpool-Bolton = 1 Tio tidningars tips: 10-0-0 2. Birmingham-Tottenham = 1X Tio tidningars tips: 6-3-1   3. Fulham-Aston Villa = 1X Tio tidningars tips: 6-3-1   4. Hull-Wolves = 1 ...

Rule Britannia

Fråga mig

0 besvarade frågor

Premier League på Canal+

Premier League på webben

Spela på stryktipset

Presentation


Costanzas Premier League Blogg

Senaste inläggen

Premier League grejer

Arkiv

RSS

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards