Direktlänk till inlägg 11 januari 2010

5 snabba efter Manchester City-Blackburn 4-1

Av Costanza - 11 januari 2010 23:11


Vad tyckte du om Citys insats?


Citys insats var riktigt bra men de fick också matchen exakt dit dem ville. Efter det tidiga målet kunde laget spela på kontring och med spelare som Bellamy, Petrov och Tevez så vet man att det kommer bli farligt. Citys flygande yttrar (Bellany och Petrov) ger alltid medspelarna chansen att slå passningar i djupet vilket gör att motståndarnas backlinje måste falla  och därmed ger större utrymme för City att bolla runt i mitten.


Dessutom var jag riktigt imponerad av hur de agerade i försvarsspelet, förutom målet så hade Blackburn väldigt få chanser. Frågan är hur Mancini formerar backlinjen då Toure och Lescott är tillbaka, väldigt oklart.


Och Blackburns insats?


Undrar om de redan hade sina tankar på Carling Cup semifinalen på torsdag för jag var riktigt besviken på Blackburn idag. Hoppades att jag skulle få se ett taggat Blackburn som skulle ligga i hälarna på City och nagga men jag fick istället se ett lag som helt saknade inställning under större delar av matchen. Sista kvarten var iallafall lite bättre men de gör nog bäst i att glömma matchen så fort som möjligt.


Man of the Match?


Jag skulle vilja säga någon av mittbackarna i City för jag tyckte de skötte sig fruktansvärt bra. Richards gjorde en soloräd a la Maradona och var tuff och hård i närkampsspelet. Kompany tycker jag är riktigt skön med bollen och hans passningsspel är på en helt annan nivå än de andra mittbackarna i City vilket iofs inte är så konstigt då han har ett förflutet som mittfältare.


Med tre mål och dessutom ett uppoffrande spel så går det dock inte att ge priset som Man of the Match till någon annan än Carlos Tevez. Just nu riktigt känner man hans självförtoende genom tv-skärmen och även fast han missar en del chanser så skapar han ju alltid så otroligt mycket så att det nästan känns självklart att han ska göra mål.


Även fast ett stort antal spelare är borta för City så kan de ställa upp med ett slagkraftigt lag, hur ska Mancini lyckas hålla alla spelare nöjda då de är mer fulltaliga och etablerade spelare måste nöta bänk?


Ett som är säkert att alla spelare i truppen knappast kommer vara nöjda. Hur missnöjda de är då de inte får spela är dock mycket upp till Mancini och hur han lyckas med att skapa teamkänsla i laget. Känslan är att eftersom Mancini har bra "people skills" så kommer han lyckas bättre än vad många andra tränare skulle ha lyckats och det kommer vara viktigt att hålla missnöjet internt då klantiga uttalanden i media kan vara en ytterst störande faktor i slutstriden.


Martin Petrov och Arjen Robben, lika som bär i spelstilen?


Faktiskt. Titta på deras rörelsemönster, touch och tillslag och inse att dessa två spelare är sjukt lika i spelstilen. Martin Petrov är enligt mig en av ligans bästa yttrar och jag tyckte det var konstigt som fan att han hamnade i frysboxen när Hughes var tränare. Har nu spelat och vunnit fyra matcher i rad och han har varit tongivande i alla dessa. När SWP är tillbaka i fullt slag så kommer Mancini få beslutsångest angående yttervalet, det kan jag lova.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Costanza - 29 januari 2010 10:33

Hejsan! Bloggen har flyttats till http://blogg.aftonbladet.se/pl Mvh/Costanza ...

Av Costanza - 28 januari 2010 23:42

Om Robinhos flytt till Santos Nu är det klart, Robinho får en tidig sommarsemester. Jag är medveten om att han kanske kommer behöva spela lite fotboll då och då under den sex månader långa period som han kommer tillbringa i Santos. Mer än i C...

Av Costanza - 28 januari 2010 20:49

  Lördag 16.00   Birmingham-Tottenham (sänds på Canal+ Sport 2)   Tips: X   Fulham-Aston Villa (sänds på Canal+ Sport extra)   Tips: X   Hull-Wolves   Tips: 1   Liverpool-Bolton (sänds på Canal+ Sport 1)   T...

Av Costanza - 28 januari 2010 16:49

Sky kommer i april lansera deras nya 3D kanal där man kommer kunna se fotbollsmatcher i 3D och redan på söndag kommer 9 utvalda pubar sända matchen Arsenal-United i 3D. Min spontana reaktion är att detta är hur kul som helst. Har sett rätt må...

Av Costanza - 28 januari 2010 14:42

  Stryktipset 128 rader   1. Liverpool-Bolton = 1 Tio tidningars tips: 10-0-0 2. Birmingham-Tottenham = 1X Tio tidningars tips: 6-3-1   3. Fulham-Aston Villa = 1X Tio tidningars tips: 6-3-1   4. Hull-Wolves = 1 ...

Rule Britannia

Fråga mig

0 besvarade frågor

Premier League på Canal+

Premier League på webben

Spela på stryktipset

Presentation


Costanzas Premier League Blogg

Senaste inläggen

Premier League grejer

Arkiv

RSS

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards