Direktlänk till inlägg 8 januari 2010

Inför söndagens matcher i Premier League

Av Costanza - 8 januari 2010 16:08

 

Två matcher i PL bjuder söndagen på, iallafall hoppas vi på det. För tyvärr kan det bli ännu en uppskjuten match i Premier League då vädret ser ut att ställa till problem även i Liverpool. Tänker ge er kort info om matcherna och mina tankar:


West Ham-Wolverhampton


Hur kommer det sig att West Ham ligger fjärde sist i tabellen (bättre än Bolton och Hull enbart på målskillnad)?


West Hams spelartrupp har i mitt tycke för bra kvalité för att egentligen ligga där de ligger men skador på nyckelspelare samt slarvigt försvarspel har straffat laget hårt. Nu verkar iallafall ett par viktiga spelare som Parker, Collison och Spector vara tillbaka och Zola bör kunna formera ett rätt starkt lag. December månads formspelare Diamanti är en personlig favorit och kommer få ta ett tungt ansvar framåt då hans spelsinne och hans avslut kan vara nyckeln till tre poäng.


Wolverhampton blev för någon vecka sedan framröstad som den femte värsta platsen på jorden av lonely planet. Nu kanske man kan diskutera denna utnämningen men vissa hävdar även att fotbollslaget Wolves är ett av de tristaste att se i Premier League, din åsikt?


Om huruvida staden är värd denna bedömning kan jag inte svara på. Fotbollslaget däremot har jag bättre koll på. Jag skulle inte säga att de spelar den roligaste fotbollen i ligan men samtidigt så vore det väldigt naivt att tro att man ska spela någon form av "joga bonito" fotboll då man är nykomling i världens bästa liga. Wolves har gjort det bra under hösten och stundtals under vissa macther spelat en hyfsat rolig fotboll. Hade ett anfall mot Manchester City häromveckan som kunde ha blivit årets mål om Iwelumo satt sitt skott, klappklapp spel a la Sovjet anno 86 i ishockey. Mer sådant tack.


Tips: 1


Matchen börjar 14:30 och sänds på Canal+ Sport 1, 2 och HD


Liverpool-Tottenham


Förra året vid samma tidpunkt ledde Liverpool serien, nu ligger de sjua, vad har hänt?


Xabi Alonso försvann till Madrid och med honom försvann även den spelaren som kunde servera yttrarna i Liverpool med mackor. Förra året byggde Liverpool mycket av sitt spel på att komma runt på kanterna och sedan fylla på med mycket folk i straffområdet då inlägg kom. Nu kommer laget sällan runt på kanten och spelarna som förut fyllde på i straffområdet tar inte längre löpningarna då de inte längre förväntar sig inlägg. Laget är enligt mig rätt illa skött och även fast Benitez har gjort mycket bra i klubben så känns det som han håller tillbaka klubben i nuläget.


Tottenham har haft en riktigt vass höst och Redknapp är så nöjd med laget att han inte ens tittar på vad som finns ledigt på spelarmarknaden nu under januarifönstret, äntligen topp fyra?


Jag tror att Tottenham har en riktigt bra chans i år. Laget har imponerat spelmässigt på mig och jag ser inte hur de ska kunna falla igenom med det spelarmaterialet de har. Om det räcker till en topp fyra placering är dock svårt att sia om och lag som Liverpool, City och Villa kommer alla försöka krossa Spurs dröm om att äntligen ta sig in i den åtråvärda turneringen Champions League.


Tips: X


Matchen börjar 17.00 och sänds på Canal+ Sport 1 och HD

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Costanza - 29 januari 2010 10:33

Hejsan! Bloggen har flyttats till http://blogg.aftonbladet.se/pl Mvh/Costanza ...

Av Costanza - 28 januari 2010 23:42

Om Robinhos flytt till Santos Nu är det klart, Robinho får en tidig sommarsemester. Jag är medveten om att han kanske kommer behöva spela lite fotboll då och då under den sex månader långa period som han kommer tillbringa i Santos. Mer än i C...

Av Costanza - 28 januari 2010 20:49

  Lördag 16.00   Birmingham-Tottenham (sänds på Canal+ Sport 2)   Tips: X   Fulham-Aston Villa (sänds på Canal+ Sport extra)   Tips: X   Hull-Wolves   Tips: 1   Liverpool-Bolton (sänds på Canal+ Sport 1)   T...

Av Costanza - 28 januari 2010 16:49

Sky kommer i april lansera deras nya 3D kanal där man kommer kunna se fotbollsmatcher i 3D och redan på söndag kommer 9 utvalda pubar sända matchen Arsenal-United i 3D. Min spontana reaktion är att detta är hur kul som helst. Har sett rätt må...

Av Costanza - 28 januari 2010 14:42

  Stryktipset 128 rader   1. Liverpool-Bolton = 1 Tio tidningars tips: 10-0-0 2. Birmingham-Tottenham = 1X Tio tidningars tips: 6-3-1   3. Fulham-Aston Villa = 1X Tio tidningars tips: 6-3-1   4. Hull-Wolves = 1 ...

Rule Britannia

Fråga mig

0 besvarade frågor

Premier League på Canal+

Premier League på webben

Spela på stryktipset

Presentation


Costanzas Premier League Blogg

Senaste inläggen

Premier League grejer

Arkiv

RSS

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards