Direktlänk till inlägg 8 januari 2010

Inför lördagens matcher i Premier League

Av Costanza - 8 januari 2010 09:37

 

Till helgen så hoppas vi att snöovädret är över och att det där med inställda matcher är ett minne blott men det känns tyvärr som åtminstone någon match kommer ställas in. Kommer här gå igenom lördagens matcher lite kort:

 

Hull-Chelsea

 

 Näst sist i tabellen, har verkligen Hull någon chans?

 

Absolut, laget är starkt på hemmaplan och även fast laget haft en sämre form så tror jag att den sämre väderleken som förutspås kommer gynna Hull och visar de samma inställning som Stoke visade mot Fulham i veckan kan det räcka till poäng. Dock bygger det mycket på att de håller tätt i första halvlek så att Chelsea blir stressade och börjar slarva.

 

Hur kommer Chelsea att klara sig utan Drogba och Essien?

 

Chelsea har varit utan Essien under nästan hela december och det har ju gått sisådär så givetvis är det avbräck att inte ha en världsklasspelare som Essien tillgänglig förrän om en månad. Drogba har kanske varit höstens bästa spelare i PL och kommer saknas väldigt mycket. Tycker Sturridge visar tendenser av att kunna bli riktigt bra men Ancelotti är nog rätt nöjd att Anelka är tillbaka för att förstärka anfallet.

  

Tips: 2

 

Matchen börjar 13.45 och visas på Canal+ Sport 1

 

Arsenal-Everton

 

Utklassning i premiären för Arsenal mot Everton, samma visa igen?

 

Nej, det tror jag inte. Dels för att Everton förmodligen lärt sig en läxa, dels för att väderförhållandena lär vara sämre och dels för att Arsenal saknar nyckelspelare som Fabregas, Song och van Persie vilket försvagar laget rejält. Med det sagt tror jag ändå på vinst men det blir inte med alltför stora siffror.

 

Vad är nyckeln till att ta poäng för Everton?

 

Mittfältskampen kommer att bli viktig och rent fysiskt så är Everton starkare där och det bör de försöka utnyttja. Sätter de in hög press på t.ex orutinerade Ramsey så kan det leda till farligheter framåt och det blir som vanligt, mot det relativt korta Arsenal, även viktigt att göra något vettigt av de fasta situationerna som ges.

 

Tips: 1

 

Matchen börjar 16.00 och sänds på Canal+ Sport 1

 

Burnley-Stoke

 

Owen Coyle lämnade jobbet som tränare för Burnley därför att han inte hade någon transferbudget att jobba med, kan Burnley hålla sig kvar utan några nyförvärv?

 

Burnley kanske inte kan köpa någon spelare men de kan förhoppningsvis låna någon. Detta tror jag också är vitalt för Burnley då den nuvarande truppen känns lite tunn. Laget har dock varit riktigt starka på hemmaplan och kan de fortsätta sätta dit lag på Turf Moor så finns det nog en bra chans att fixa nytt kontrakt.

 

Stoke imponerade i veckan men nu ställs det mot ett riktigt starkt hemmalag, chanserna till vinst?

 

Visst finns det chans för Stoke att vinna matchen men jag tror att Pulis inte är alltför missnöjd om han kommer hem med ett kryss. Vissa kanske känner att Burnleys förlust av Owen Coyle borde ge Stoke en större chans till vinst men på så kort sikt tror jag inte det har någon större inverkan på Burnleys spel.

 

Tips: X

 

Matchen börjar 16.00 men sänds tyvärr ej på tv

 

Fulham-Portsmouth

 

En värdelös halvlek senast gjorde så att Fulham förlorade mot Stoke, hur hungrigt lär laget vara nu?

 

Sjukt taggade. Det fick senast mot Stoke en lektion i hur viktigt det är med rätt inställning och Hodgson lär ha påpekat detta för spelarna. Andra halvlek var inte lysande men klart bättre och jag tror självförtoendet i London-laget inte är alltför sargat. Ett minus är alla skador. Bl.a beräknas en av höstens formspelare Zamora vara borta i 8 veckor men jag tycker Gera är riktigt skön att ha i anfallet och jag tror firma Johnson-Gera kommer göra Hodgson mer än nöjd.

 

Ingeting talar för Portsmouth under våren, kan detta vara skälet till att de istället gör succe?

 

Kanske, en del av mig tror att laget kommer att sluta upp bakom Avram Grant och visa en bättre sammanhållning än någonsin nu då situationen är som den är. Om det kommer räcka till förnyat kontrakt får framtiden utvisa men just nu är det enda som talar för Portsmouth just att inget talar för dem.

 

Tips: 1

 

Matchen börjar 16.00 och sänds på Canal+ Sport Extra

 

Sunderland-Bolton

 

Senaste vinsten i Premier League för Sunderland var i november, vad talar för att laget vinner denna match?

 

Laget har varit riktigt nära vinst i flertalet av matcherna men slarvat sista kvarten men om man lyckas hålla sig fokuserade i 90 min så ska chansen till vinst vara rätt god. Spelar dessutom på hemmaplanen Stadium of Light där de har ett riktigt bra facit och Steve Bruce lär inte vara helt nöjd om inte tre poäng bärgas.

 

Sparkade tränaren Gary Megson var inte särskilt populär bland fansen, hur kommer de ta emot Owen Coyle?

 

Coyle var en relativt uppskattad spelare i Bolton vilket många fans inte glömt och jag tror att de tar emot honom med öppna armar. Sedan har ju Bolton haft en usel formkurva vilket givetvis underlättar för Coyle som i nuläget inte kan göra så mycket sämre ifrån sig än vad Megson gjort de senaste månaderna.

 

Tips: 1

 

Matchen börjar 16.00 men sänds tyvärr ej på tv

 

Wigan-Aston Villa

 

Vinst med 2-0 i höstas på bortaplan mot Villa, övertygande vinst senast i FA-cupen, det verkar finnas en del som talar för Wigan inför denna match?

 

Absolut. Laget vet hur man utmanövrerar Villa och det är skönt att ta med sig in i matchen. Senaste vinsten i FA-cupen var också viktigt för självförtoendet och jag tror Martinez grabbar går in med en bra känsla till matchen. Om det räcker till vinst får vi se.

 

Vad talar för Villa?

 

Rent kvalitetsmässigt är ju Villa det starkare laget och har stundtals spelat riktigt bra fotboll i höst. Hade en liten dipp i formen i slutet av december men efter en bra insats i cupen senast mot Blackburn tror jag att laget är inne på rätt köl igen och som alla vet så är Villa ett av ligans farligaste kontringslag så får de chansen så hugger de lika snabbt som en uppretad kobra.

 

Tips: X

 

Matchen börjar 16.00 och sänds på Canal+ Sport 2

 

 

Birmingham-Manchester United

 

Dåligt väder, ett skakat United och ett hemma- och formstarkt Birmingham, är detta det ultimata ögonblicket att möta United?

 

Inte riktigt. Fulham mötte United i ett ultimat ögonblick då mittbacksparet i United var inga mindre än Carrick och Fletcher. Nu är stora delar av backlinjen tillbaka och det lag United kommer ställa på banan är i princip det bästa de kan ställa upp med oavsett skador. Med det sagt tror jag ändå att Birmingham kommer ha en hyfsat bra chans att åtminstone knipa en poäng.

 

Hur mycket påverkar den senaste förlusten i FA-cupen United?

 

Lite iallafall, det sätter absolut mer press på laget inför denna match. Dock ska man komma ihåg att det var långt ifrån ett ordinarie lag som mötte Leeds och när nu de flesta är tillbaka kommer det bli en helt annan sak. Eftersom planen kanske inte kommer vara den bästa och skönlir kanske inte är att vänta så gäller det för United att verkligen ta kampen för finns det ett lag i Premier League som verkligen tar kampen så är det Birmingham

 

Tips: 2

 

Matchen börjar 18.30 och sänds på Canal+ Sport 2

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Costanza - 29 januari 2010 10:33

Hejsan! Bloggen har flyttats till http://blogg.aftonbladet.se/pl Mvh/Costanza ...

Av Costanza - 28 januari 2010 23:42

Om Robinhos flytt till Santos Nu är det klart, Robinho får en tidig sommarsemester. Jag är medveten om att han kanske kommer behöva spela lite fotboll då och då under den sex månader långa period som han kommer tillbringa i Santos. Mer än i C...

Av Costanza - 28 januari 2010 20:49

  Lördag 16.00   Birmingham-Tottenham (sänds på Canal+ Sport 2)   Tips: X   Fulham-Aston Villa (sänds på Canal+ Sport extra)   Tips: X   Hull-Wolves   Tips: 1   Liverpool-Bolton (sänds på Canal+ Sport 1)   T...

Av Costanza - 28 januari 2010 16:49

Sky kommer i april lansera deras nya 3D kanal där man kommer kunna se fotbollsmatcher i 3D och redan på söndag kommer 9 utvalda pubar sända matchen Arsenal-United i 3D. Min spontana reaktion är att detta är hur kul som helst. Har sett rätt må...

Av Costanza - 28 januari 2010 14:42

  Stryktipset 128 rader   1. Liverpool-Bolton = 1 Tio tidningars tips: 10-0-0 2. Birmingham-Tottenham = 1X Tio tidningars tips: 6-3-1   3. Fulham-Aston Villa = 1X Tio tidningars tips: 6-3-1   4. Hull-Wolves = 1 ...

Rule Britannia

Fråga mig

0 besvarade frågor

Premier League på Canal+

Premier League på webben

Spela på stryktipset

Presentation


Costanzas Premier League Blogg

Senaste inläggen

Premier League grejer

Arkiv

RSS

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards