Direktlänk till inlägg 5 januari 2010

5 snabba efter Stoke-Fulham

Av Costanza - 5 januari 2010 22:48


Stoke gör ofta mål tidigt i matcherna för att sedan tappa i andra halvlek, varför?


Laget spelar med en aggresiv press i början av matcherna och fortsätter med den så länge det går. Ofta resulterar det i bra spel och mål tidigt i matcherna men sämre spel när spelarna inte längre orkar sätta press på bollhållaren och laget sjunker ihop. I dagens match kunde vi under första halvlek se ett  Stoke med intensiv press som gav dem tre mål och ett fantastisk momentum. När Fulham efter en timmes spel reducerade så tappade Stoke sitt momentum, pressen blev sämre och laget sjönk ihop och alla Stokefans satt nog hyfsat oroliga på slutet av matchen.


Borde verkligen Hodgson startat med både Johnson och Zamora?


Lätt att vara efterklok men kanske Hodgson borde ha satsat på ett femmannamittfält från början och sett till att vinna mittfältskampen istället för att satsa på två såpass utpräglade forwards. När Dempsey kom in istället för Zamora kändes laget genast mer balanserat och laget spelade betydligt bättre efter detta.  


Bäst på planen?


Tuncays 40 min på planen var något alldelles extra men det räcker inte till priset som Man of the Match. Det ger jag istället till den flygande yttern Matthew Ethrington. Var inblandade i alla tre målen i första halvleken och vårdade bollen på ett beundransvärt sätt de gånger Stoke behövde hålla i bollen och lugna ner spelet. Inte lika vass i andra halvlek men Ethrington är en klasspelare som alltid har en tanke bakom allt han gör och hans vänsterfot kommer Stoke ha fortsatt väldigt stor nytta av nu när vi går in i andra halvan av säsongen.


Var tror du Stoke slutar i tabellen?


Jag tror de hamnar där de ligger just nu dvs några placeringar under mitten av tabellen. Laget kommer förmodligen plocka en hel del poäng på Brittania Stadium samt en del poäng här och där på bortaplan. Även fast det snabbt kan vända i tabellen tror jag Stokes hemmastyrka  kommer hålla dem från nedflyttningsstriden. För på hemmaplan är de ett monster. Ett jävligt obehagligt monster.


Erkänn, Tuncay blev inte skadad, det måste ha varit kramp som drabbade honom?


Jo, det kan man tro med tanke på hans arbetsinsats de 40 min han var på plan alternativt att han gick på ecstasy. Jag tänker inte säga att det var den bästa halvlek en forward presterat denna säsong men det är definitivt en av de främsta arbetsinsatserna en forward gjort under en halvlek. En förklaring till arbetsinsatsen kan vara att han ville bevisa för Pulis att han bör vara ordinarie i laget och inte en spelare som slängs ut och in i startelvan. Men det kan finnas en annan förklaring. Tuncay är från Turkiet och van med medelhavsklimat så för att hålla någorlunda värme i den engelska vinterkylan så insåg han att enda sättet var att röra på sig som en mänsklig duracellkanin. Och det gjorde han rätt bra.

 
 
Ingen bild

Eka

5 januari 2010 23:19

Hej
Är också Arsenalfans och jobbar som journalist. Fick syn på din blogg efter Stokematchen och blev imponerad. Bra att du utvecklar dina egna funderingar och inte bara skriver av andra. Fortsätt skriv och utveckla dina tankar. Och kom ihåg att majoriteten som läser din blogg kommenterar inte dina texter. Dvs 0 kommentarer innebär inte 0 läsare. Go Gunners. Trevlig kväll

 
Ingen bild

Fatih

5 januari 2010 23:51

Hejsan, första gången jag besöker denna blogg. Som fenerbahce supporter värmer det att höra goda ord om Tuncay, det de flesta utanför Turkiet inte verkar ha insett än är hur stor arbetskapacitet Tuncay har på planen. Nu verkar det som att han har funnit sin plats i Stoke och visar sitt gamla jag men dagens kämparinsats är vad Tuncay brukar visa varje match. Självklart har han också några matcher där han inte hittar motivationen.

MVH

 
Ingen bild

Costanza

6 januari 2010 00:19

Eka: Tackar ödmjukast! Bloggen är hyfsat ny så jag hoppas att fler upptäcker den och gärna kommenterar då det är intressant att läsa andras tankar då jag kan få nya perspektiv på saker och ting.

Faith: Håller med dig, Tuncay visar nästan alltid upp en bra attityd, idag tyckte jag dock att det var något utöver det vanliga. Hoppas nu att det inte var någon allvarligare skada han ådrog sig för fortsätter han leverera som han gjorde i första halvlek kommer han bli ovärderlig för Stoke under vårsäsongen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Costanza - 29 januari 2010 10:33

Hejsan! Bloggen har flyttats till http://blogg.aftonbladet.se/pl Mvh/Costanza ...

Av Costanza - 28 januari 2010 23:42

Om Robinhos flytt till Santos Nu är det klart, Robinho får en tidig sommarsemester. Jag är medveten om att han kanske kommer behöva spela lite fotboll då och då under den sex månader långa period som han kommer tillbringa i Santos. Mer än i C...

Av Costanza - 28 januari 2010 20:49

  Lördag 16.00   Birmingham-Tottenham (sänds på Canal+ Sport 2)   Tips: X   Fulham-Aston Villa (sänds på Canal+ Sport extra)   Tips: X   Hull-Wolves   Tips: 1   Liverpool-Bolton (sänds på Canal+ Sport 1)   T...

Av Costanza - 28 januari 2010 16:49

Sky kommer i april lansera deras nya 3D kanal där man kommer kunna se fotbollsmatcher i 3D och redan på söndag kommer 9 utvalda pubar sända matchen Arsenal-United i 3D. Min spontana reaktion är att detta är hur kul som helst. Har sett rätt må...

Av Costanza - 28 januari 2010 14:42

  Stryktipset 128 rader   1. Liverpool-Bolton = 1 Tio tidningars tips: 10-0-0 2. Birmingham-Tottenham = 1X Tio tidningars tips: 6-3-1   3. Fulham-Aston Villa = 1X Tio tidningars tips: 6-3-1   4. Hull-Wolves = 1 ...

Rule Britannia

Fråga mig

0 besvarade frågor

Premier League på Canal+

Premier League på webben

Spela på stryktipset

Presentation


Costanzas Premier League Blogg

Senaste inläggen

Premier League grejer

Arkiv

RSS

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards