Direktlänk till inlägg 3 januari 2010

5 snabba efter West Ham-Arsenal

Av Costanza - 3 januari 2010 20:28

 

2-1 till Arsenal, din syn på matchen?


West Ham började bättre och första halvlek var riktigt dålig från Arsenals sida. Jag kände mig dock inte jätteförvånad då jag inte var alltför övertygad om att Arsenals startelva skulle skapa något. Upton Park är ingen jättestor plan och i början av matcherna när motståndare orkar täppa till alla ytor försvinner lätt små spelare som Vela, Eduardo, Wilshere och Merida. I andra halvlek backade West Ham hem och det straffade sig. Som Henrik Rydström  skrev i en artikel häromveckan så är det en fara att backa hem så långt eftersom en liten snedstuds eller en kort stunds brist på fokus gör att det blir livsfarligt. Samtidigt kan man inte såga West Ham för detta då de kanske inte var självvalt att backa hem utan en konsekvens av Arsenals förbättrade passningsspel när Nasri samt Diaby äntrade planen som gjorde så att de blev såpass tillbakatryckta.


Två Premier League och ändå väldigt slarvigt spel, hur kan det komma sig?


De laguppställningarna som båda lagen ställde upp med höll knappast någon högre Premier League klass. Att Zola ställde upp med ett reservbetonat lag var knappast något val han gjorde själv utan skador/avstängningar på bl.a Scott Parker, Guille Franco, Kieran Dyer och Mark Nobel tvingade honom att ta ut en sämre elva. Wenger tog ett aktivt val att ställa upp med ett något sämre lag då han ville vila offensiva lirare som Arshavin, Nasri, Diaby samt Rosicky. Eftersom Arsenal vann får det väl ses som lyckat men det var inte långt ifrån att det straffade sig och som supporter hade man tyckt att det hade varit sjukt trist att åka ur FA-cupen.


6 vänsterfotade spelare från start i Arsenal, hur funkade det på planen?


Jag tror absolut att man kan spela med 6 vänsterfotade spelare från start men problemet med vänsterfotade spelare är att de ofta är mycket mer enfotade än högerfotade spelare. Så är fallet i Arsenals lag. Den som är mest tvåfotad av alla Arsenals spelare är den skadade van Persie medan spelare som Vela och Eduardo är oerhört enfotad. Vad är då problemet om man är vädligt enfotad? Jo, problemet blir ju att man blir väldigt lättläst då man begränsar antalet lösningarna på en situation med att bara använda en fot och det tyckte jag märktes på Arsenals spel.


Matchens spelare?


Ingen spelare stack väl ut sådär jättemycket men Diamantis första halvlek var bra men i takt med att West Ham slutade spela fotboll så slutade vi även att notera Diamanti. Bland Arsenalspelarna tyckte jag att Song gjorde en gedigen insats och skönt för honom att avsluta med en vinst nu då han sticker till Afrikanska Mästerskapen.  Förutom Diamanti och Song tyckte jag även att båda målvakterna skötte sig rätt bra och Robert Green skulle absolut inte göra bort sig i en engelsk landslagselva.


Wenger firar som vanligt målen på samma sätt, dvs två knutna nävar som rör sig upp och ner ett par gånger samtidigt som han ler, skulle han inte kunna variera sig lite?


Jo, absolut, känns som det hade varit roligt med lite olika rörelsemönster. Samtidigt har Wenger gjort på samma sätt i ett x antal år och det är inte lätt att ändra ett såpass inövat rörelsemönster.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Costanza - 29 januari 2010 10:33

Hejsan! Bloggen har flyttats till http://blogg.aftonbladet.se/pl Mvh/Costanza ...

Av Costanza - 28 januari 2010 23:42

Om Robinhos flytt till Santos Nu är det klart, Robinho får en tidig sommarsemester. Jag är medveten om att han kanske kommer behöva spela lite fotboll då och då under den sex månader långa period som han kommer tillbringa i Santos. Mer än i C...

Av Costanza - 28 januari 2010 20:49

  Lördag 16.00   Birmingham-Tottenham (sänds på Canal+ Sport 2)   Tips: X   Fulham-Aston Villa (sänds på Canal+ Sport extra)   Tips: X   Hull-Wolves   Tips: 1   Liverpool-Bolton (sänds på Canal+ Sport 1)   T...

Av Costanza - 28 januari 2010 16:49

Sky kommer i april lansera deras nya 3D kanal där man kommer kunna se fotbollsmatcher i 3D och redan på söndag kommer 9 utvalda pubar sända matchen Arsenal-United i 3D. Min spontana reaktion är att detta är hur kul som helst. Har sett rätt må...

Av Costanza - 28 januari 2010 14:42

  Stryktipset 128 rader   1. Liverpool-Bolton = 1 Tio tidningars tips: 10-0-0 2. Birmingham-Tottenham = 1X Tio tidningars tips: 6-3-1   3. Fulham-Aston Villa = 1X Tio tidningars tips: 6-3-1   4. Hull-Wolves = 1 ...

Rule Britannia

Fråga mig

0 besvarade frågor

Premier League på Canal+

Premier League på webben

Spela på stryktipset

Presentation


Costanzas Premier League Blogg

Senaste inläggen

Premier League grejer

Arkiv

RSS

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards