Direktlänk till inlägg 3 januari 2010

5 snabba efter lördagens FA-cup matcher

Av Costanza - 3 januari 2010 11:35


City slog Middlesbrough igår i en av de på förhand intressantaste matcherna, var det rättvist?


Jo, det får man faktiskt säga. Jag vet att den engelska kommentatorn som jag lyssnade på påstod att Boro verkligen förtjänade en poäng men jag håller inte riktigt med. Visst, det hade inte varit ett rån om Boro fått med sig en poäng men City var ändå det bättre laget sett över hela matchen.


Vem var bäst på planen?


Hm, svårt att säga. Nämner tre spelare som alla hade spelsekvenser som var riktigt bra: Martin Petrov, Adam Johnson och Carlos Tevez. Martin Petrov stod för matchens läckerbit då han smörpassade fram till Benjani som kyligt gjorde 1-0. Perfekt tajming, sånt gillar jag! Petrov kanske inte alltid lyckas med alla sina aktioner men det känns ofta som något spännande är på gang då Petrov får bollen och han visar alltid att han vill ha bollen vilket är en vital egenskap om du vill påverka en match.


Under första halvtimmen så hade Boros Adam Johnson några riktigt fina sekvenser och det var ett stort avbräck då han gick av pga skada. Boro får vara riktigt nöjda om de får behålla Adam Johnson efter transferfönstret för han är helt enkelt för vass för the Championship (8 gjorda mål på 18 matcher som ytter får anses som rätt imponerande).


Tevez var bäst på planen I andra . När Tevez byttes in i andra halvlek märkte man direkt en skillnad på Citys spel och hade Tevez varit en mer klinisk avslutare så hade han garanterat stänkt dit ett par baljor för lägen fanns i hyfsat stora mängder.  


Hade du koll på att Benjani existerade fortfarande?


Han gjorde visst ett inhopp i ligacupen för ett tag sedan men jag måste vara ärlig och säga att lite bortglömd var han trots allt. Mot Boro så avgjorde han matchen efter en fin löpning, bra första touch samt ett kliniskt avslut men förutom målet så skapade han väldigt lite. Dock så skulle vissa spelare kunna lära sig av Benjanis löpvilja *host * typ Adebayor *host *. Hoppas att Benjani går till något annat lag där han får mer speltid för det kommer han inte att få i City.


Någon skräll igår?


Nej, ingen större skräll igår. Vissa skulle kanske påstå att förra årets ligatvåa borde ha vunnit mot ett bottenlag i the championship men jag är inte alltför förvånad över att Reading-Liverpool slutade med ett kryss. Liverpool ställde upp med följande lag: Reina-Darby, Skrtel, Carragher, Insua-Kuyt, Leiva, Gerrard, Aurelio-N’Gog, Torres. Jag kan medge att Reina, Torres och Gerrard är världsklass. Skrtel, Kuyt och Carragher är också rätt bra spelare. Men resten är faktiskt rätt medelmåttiga och det tycker jag måste kännas jävligt trist, om man är Liverpoolsupporter, att laget inte har större bredd än de har i nuläget och att de finns så få spelare på planen som kan göra det lilla extra. Helt allvarligt, vilken högerback kommer någonsin att bli rädd när Insua och Aurelio kommer “stormande”?


N’Zogbia hoppar in och avgör matchen mellan Wigan och Hull nästan på egen hand, frågan är nu om Wigan kommer att kunna behålla honom fram till sommaren iallafall?


Wigans första halva av säsongen får ses som en besvikelse. Laget har släppt in mest mål i ligan och detta beror på ett väldigt svajigt och naivt försvarsspel. En som dock har imponerat under hösten är Charles N’Zogbia och hans fina spel har väckt intresse hos klubbar som Birmingham och Sunderland. Jag tror själv att N’Zogbia gärna går till ett lag som ligger lite högre upp I tabellen men jag tvivlar på att Wigan är villiga att släppa honom om de inte får  10 milj £ eller mer. N’Zogbia verkar dessutom ha en bra relation med Martinez så om han inte får gå i januarifönstret så tror jag knappast att han kommer att tjura över det. Alltså, han stannar kvar i Wigan åtminstone till sommaren.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Costanza - 29 januari 2010 10:33

Hejsan! Bloggen har flyttats till http://blogg.aftonbladet.se/pl Mvh/Costanza ...

Av Costanza - 28 januari 2010 23:42

Om Robinhos flytt till Santos Nu är det klart, Robinho får en tidig sommarsemester. Jag är medveten om att han kanske kommer behöva spela lite fotboll då och då under den sex månader långa period som han kommer tillbringa i Santos. Mer än i C...

Av Costanza - 28 januari 2010 20:49

  Lördag 16.00   Birmingham-Tottenham (sänds på Canal+ Sport 2)   Tips: X   Fulham-Aston Villa (sänds på Canal+ Sport extra)   Tips: X   Hull-Wolves   Tips: 1   Liverpool-Bolton (sänds på Canal+ Sport 1)   T...

Av Costanza - 28 januari 2010 16:49

Sky kommer i april lansera deras nya 3D kanal där man kommer kunna se fotbollsmatcher i 3D och redan på söndag kommer 9 utvalda pubar sända matchen Arsenal-United i 3D. Min spontana reaktion är att detta är hur kul som helst. Har sett rätt må...

Av Costanza - 28 januari 2010 14:42

  Stryktipset 128 rader   1. Liverpool-Bolton = 1 Tio tidningars tips: 10-0-0 2. Birmingham-Tottenham = 1X Tio tidningars tips: 6-3-1   3. Fulham-Aston Villa = 1X Tio tidningars tips: 6-3-1   4. Hull-Wolves = 1 ...

Rule Britannia

Fråga mig

0 besvarade frågor

Premier League på Canal+

Premier League på webben

Spela på stryktipset

Presentation


Costanzas Premier League Blogg

Senaste inläggen

Premier League grejer

Arkiv

RSS

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards