Direktlänk till inlägg 15 januari 2010

Inför lördagens matcher i Premier League

Av Costanza - 15 januari 2010 09:28


Lite kort info om alla lördagens matcher i Premier League, skador inför matcherna hittar ni här och spelare som är avstängda hittar ni här.


Stoke-Liverpool


Stoke imponerade i sin senaste match och möter nu ett Liverpool ur form, läge för vinst?


Hm, kommer bli sjukt intressant att se hur Liverpool reagerar efter sitt uttåg ur FA-cupen. Tror hursomhelst att Stoke har en bra chans att åtminstone spela till sig en poäng och varför inte en tre poängare? För på Brittania Stadium går ingen säker.


Vissa hävdar att det inte går att sjunka lägre än Liverpool gjort efter FA-cup förlusten, vad tror du?


Jag tror att Stoke borta kan vara en riktigt obehaglig match där Liverpool måste undvika förlust för att slippa ökad press från media. Jag ser få ljuspunkter i Liverpools spel för tillfället och jag tror att de kommer få det fortsatt kämpigt under våren. Till denna match saknas dessutom trion Torres Gerrard och Benayoun som är lagets tre mest kreativa spelare och utan dem har jag svårt att se laget skapa alltför mycket framåt. Illa, illa. Det enda positiva är att Mascherano är tillbaka, kanske exakt den kämpen som Liverpool är i behov av just nu när moralen förmodligen inte är på topp.


Tips: X


Matchen börjar 13.45 och sänds på Canal+ Sport 1 och HD


Chelsea-Sunderland


Enkel tre poängare för Chelsea?


Kanske, tror absolut att Chelsea vinner denna match men enkelt blir det enbart om de går in i paus med ledning. Lyckas Sunderland hålla oavgjort fram till paus kan Chelsea få det lite tufft men då jag spelar upp matchen för mig själv mentalt har jag svårt att se att laget ska tappa poäng här.


Uselt bortafacit samt ett darrigt försvarspel, vad talar för Sunderland egentligen?


Först och främst kan vi konstatera att Sunderland kommer få det riktigt tufft. Även fast spelare som Drogba och Essien är borta finns det kvalitet så att det räcker till och blir över i Chelsea. Med det sagt så tror jag ändå att det finns en liten chans för Sunderland att ta poäng då de verkar har hyfsat enkelt för de stora lagen. Nu då Cattermole är tillbaka får Sunderlands supportrar äntligen se ett innermittfält bestående av Cattermole och Cana (det har inte hänt sedan vinsten mot Liverpool tidigare i höstas) och lyckas dessa två hålla Lampard ur spel är mycket vunnet.


Tips: 1


Matchen börjar 16.00 och sänds på Canal+ Sport 1


Manchester United-Burnley


United kryssade mot Birmingham men spelet var ändå rätt bra i första halvlek, klar vinst mot Burnley?


Problemet för United just nu är att andra lag börjar tappa lite respekt för dem efter bl.a förluster mot Leeds och Fulham vilket gör att de inte får några gratis poäng bara av farten. Om United dock spelar som de gjorde i första halvlek mot Birmingham, där laget hade ett par riktigt fina spelsekvenser, tror jag att denna match kommer vara en ganska ensidig historia där United bör vinna relativt komfortabelt.


Vad är Burnleys chans i denna match?


Laget saknar så kallade "stjärnor" men laget har ändå lyckas prestera över förväntan under hösten. Det Burnley har insett är att pengar inte är allt utan en klockren inställning kan göra det omöjliga möjligt vilket de bevisat gång efter gång. Det lutar givetvis mot förlust i denna match men Burnleys inställning gör att motståndarna aldrig kan släppa alltför mycket på gasen, inte ens United.


Tips: 1


Matchen börjar 16.00 och sänds på Canal+ Sport 2


Portsmouth-Birmingham


Vinst i FA-cupen för Porstmouth, hur mycket betyder den?


Väldigt mycket, speciellt sättet som de gjorde det på. Låg under med 1-0 men vände på steken och vann med 2-1 efter förlängning och det är precis sådana matcher som skapar en vinnarkänsla i gruppen. Lagets prio ett ligger nu på Premier League där de måste börja producera för att lämna bottenträsket och det kommer bli en tuff match mot formlaget Birmingham.


19 poäng skiljer lagen, hur pass stor klasskillnad är det mellan Portsmouth och Birmingham?


Inför säsongen tror jag få människor hade förutspått denna skillnad mellan dessa två lag men skillnaden kan i princip beskrivas i ett ord: inställning. Birmingham tycker jag har kanske Premier Leagues bästa inställning och svenske Sebastian Larssons uppoffrande och taktiska spelstil personifierar Birmingham som lag. Birmingham kommer fortsätta att ta poäng och kommer knappast att falla igenom nu under andra delen av säsongen men på Fratton Park kommer de få en tuff uppgift då Portsmouth kämpar för livet för att klara nedflyttning.


Tips: X


Matchen börjar 16.00 men sänds tyvärr inte på tv


Tottenham-Hull


Vad förväntar du dig av Tottenham i denna match?


Att laget fortsätter spela samma glada fotboll som de gjorde under hösten. Jag förväntar mig att se de båda kroatiska genierna hitta spännande lösningar, en Huddlestone som slår precisa passningar och en jagande Defoe som skjuter på allt som rör sig. Ska laget ha något i topp fyra striden att göra måste de se till att vinna de här matcherna.


Vad är Hulls chanser?


Tyvärr skapar Hull för lite chanser för tillfället och kreativitet saknas i truppen speciellt nu när Jimmy Bullard är skadad. Med tanke på att både Stoke och Wolves har fått med sig poäng från White Hart Lane så finns det dock givetvis chans för Hull att sneaka till sig en poäng men om de gör det så kommer det inte vara pga bländade fotboll utan snarare vara resutatet av en massiv arbetsinsats.


Tips: 1


Matchen börjar 16.00 och sänds på Canal+ Sport Extra


Wolves-Wigan


Vad är nyckeln till att Wolves ska ta tre poäng på hemmaplanen Molineux?


Det som har varit nyckeln till Wolves alla poäng tidigare under säsongen dvs bra lagmoral och ett intensivt jobb över hela planen. McCarthy har fått jobba med ungefär samma grupp av spelare under en längre tid vilket gör laget är mer samspelt än många andra lag som haft flertalet förstärkningar vilket kan gynna Wolves på kort sikt.


Wigan har stärkt upp truppen med två backar samt en målvakt, en tydlig signal av Martinez att försvarsspelet varit för svajigt?


Det kan verka så. Laget har slarvat för mycket i försvarsspelet och att ta in ett par spelare gör att konkurrensen ökar och med det förhoppningsvis prestationerna. Martinez har dock i intervjuer sagt att det absolut inte är en pik mot just försvararna utan att han gärna stärker upp hela truppen för att öka kvaliteten.


Tips: X


Matchen börjar 16.00 men sänds tyvärr ej på tv


Everton-Manchester City


Dina förväntningar på Everton?


Att laget spelar lika taktiskt och fysiskt som de gjorde mot Arsenal i veckan. Många hade tippat Everton som ett topplag innan säsongen och jag tror definitivt att Everton kommer klättra i tabellen nu under våren. Om de vinner mot formstarka City är en annan sak men jag tror att laget har en riktigt bra chans om de lyckas hålla Tevez lugn.


Everton borta, nu tar väl ändå Mancinis segertåg slut?


Jo, jag tror faktiskt det. Everton blir ett riktigt tufft test för Mancinis grabbar men samtidigt så har City ett x antal spelare som kan gå in på egen hand och avgöra matcher så en till vinst är långt ifrån omöjlig. Nyckeln blir att komma runt på kanterna för på mitten kommer det få det tufft då giganten Fellaini samlar upp det mesta som kommer i hans väg.


Tips: 1


Matchen börjar 18.30 och sänds på Canal+ Sport 2

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Costanza - 29 januari 2010 10:33

Hejsan! Bloggen har flyttats till http://blogg.aftonbladet.se/pl Mvh/Costanza ...

Av Costanza - 28 januari 2010 23:42

Om Robinhos flytt till Santos Nu är det klart, Robinho får en tidig sommarsemester. Jag är medveten om att han kanske kommer behöva spela lite fotboll då och då under den sex månader långa period som han kommer tillbringa i Santos. Mer än i C...

Av Costanza - 28 januari 2010 20:49

  Lördag 16.00   Birmingham-Tottenham (sänds på Canal+ Sport 2)   Tips: X   Fulham-Aston Villa (sänds på Canal+ Sport extra)   Tips: X   Hull-Wolves   Tips: 1   Liverpool-Bolton (sänds på Canal+ Sport 1)   T...

Av Costanza - 28 januari 2010 16:49

Sky kommer i april lansera deras nya 3D kanal där man kommer kunna se fotbollsmatcher i 3D och redan på söndag kommer 9 utvalda pubar sända matchen Arsenal-United i 3D. Min spontana reaktion är att detta är hur kul som helst. Har sett rätt må...

Av Costanza - 28 januari 2010 14:42

  Stryktipset 128 rader   1. Liverpool-Bolton = 1 Tio tidningars tips: 10-0-0 2. Birmingham-Tottenham = 1X Tio tidningars tips: 6-3-1   3. Fulham-Aston Villa = 1X Tio tidningars tips: 6-3-1   4. Hull-Wolves = 1 ...

Rule Britannia

Fråga mig

0 besvarade frågor

Premier League på Canal+

Premier League på webben

Spela på stryktipset

Presentation


Costanzas Premier League Blogg

Senaste inläggen

Premier League grejer

Arkiv

RSS

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards